Noodstroom onderhoud

 

Seakeeper 5     
    HOME   •   ONDERHOUD   •   TOEPASSINGEN   •   NIEUWE INSTALLATIE   •   CONTACT    
         
   

Proefdraaien met een noodstroomaggregaat

   
   
U bevindt zich hier: Home  |  Onderhoud
   
   
Het doel van proefdraaien met een generatorset is dat de installatie beoordeeld kan worden op functionaliteit en conditie, voor het geval dat hij in actie moet komen. Een noodstroomaggregaat kan belast en onbelast worden proefgedraaid. Bij voorkeur wordt de installatie belast getest, dat is beter voor de installatie. Minimaal jaarlijks dient een netuitval test uitgevoerd te worden.

Belast proefdraaien op bestaande belasting
De noodstroominstallatie dient bij voorkeur op minimaal 60% van het vermogen beproeft te worden. Bij het belast proefdraaien op gebouwbelasting kan het gebouw door het donker gaan.

Belast proefdraaien op kunstweerstand
Mocht het belast proefdraaien op gebouwbelasting niet wenselijk/mogelijk zijn kan er optioneel een externe belasting weerstand aangesloten worden.

Onbelast proefdraaien
Bij onbelast proefdraaien wordt enkel gecontroleerd of het noodstroomaggregaat opstart en aanslaat en dus niet of hij vermogen kan leveren. Langdurig onbelast proefdraaien is onwsenlijk en kan interne vervuiling en motordefecten veroorzaken.

Netuitvaltest
Ons advies om jaarlijks een netuitvaltest uit te voeren. Tijdens deze test wordt de noodstroomfunctie gecontroleerd. De netspanning wordt daadwerkelijk weggenomen waardoor het gehele systeem getest wordt. Middels de netuitvaltest kan de betrouwbaarheid van het noodstroomaggregaat het best worden getest.


   
   
Meer dan 80 jaar ervaring.


Deze website is onderdeel van Koninklijke Van Twist. Voor informatie en bestellingen bezoekt u de website!

MEER INFORMATIE 

Website Kemper en Van Twist
   
    © Koninklijke Van Twist | Adres: Keerweer 62, 3316 KA Dordrecht | Tel. +31(0)78 - 632 66 00